|
2014-03-28 19:00:33, péntek
|
|
|
A tésztához:
400 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g zsír - sertés
250 ml víz
4 csepp ételecet (10%-os)
1 apró csipet só
A tészta belső, és külső kenéséhez:
200 g zsír - sertés
A töltelékhez:
170 g porcukor
170 g mák (darált)
1300 g meggybefőtt (magozott)
A húzott rétes egy méltán közkedvelt rétesfajta. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, bármilyen tölteléket alkalmazhatunk, és nagyon látványos is!
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és géppel hólyagosra, arcpuhára dagasztjuk.
Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon.
A tésztát szilikonpapírra tesszük, felületére kevés olajat öntünk.
Az olajat egyenletesen elkenjük a tészta felületén, majd szilikonos sütőpapírral lefedjük a tésztát, préseljük, és 20 percen át pihentetjük.
Száraz, enyhén lisztezett textilre tesszük a tésztát a pihentetés után. Felületét alul-felül vékonyan szárazra lisztezzük, majd keszünkkel bentről kifelé haladva kihúzzuk a tésztát kb. 155x45 cm-es négyzetté.
A tésztára vékonyan, de alaposan olvasztott sertészsírt locsolunk. A tölteléket összetevőnként, egyenletesen elhintjük a tésztán.
Ezután levágjuk a tészta szélein a vastag részeket, végül a textil segítségével feltekerjük a rétest.
Feltekerés után sütőlemezre tesszük, olvasztott zsírral megkenjük.
Légkeveréses sütőben 210 C-on sütjük 7 percig, majd visszavesszük a sütőt 130 C-ra, és további 15-20 percig sütjük tölteléktől függően.
|
|
|
0 komment
, kategória: húsvét |
|
Címkék: behajtogatásával, szilikonpapírra, összetevőnként, kigömbölyítjük, alkalmazhatunk, visszavesszük, légkeveréses, egyenletesen, segítségével, sütőpapírral, elkészíthető, töltelékhez, pihentetjük, tölteléktől, hozzávalóit, sertészsírt, sütőlemezre, feltekerjük, meggybefőtt, hólyagosra, felületére, dagasztjuk, tölteléket, elkészítés, rétesfajta, egyszerűen, lisztezett, feltekerés, keszünkkel, szilikonos, olvasztott, lisztezzük, közkedvelt, pihentetés, elhintjük, megkenjük, tészta belső, húzott rétes, méltán közkedvelt, tészta hozzávalóit, üstbe mérjük, szélek behajtogatásával, tésztát szilikonpapírra, olajat egyenletesen, tészta felületén, pihentetés után, tésztára vékonyan, tölteléket összetevőnként, tészta szélein, vastag részeket, textil segítségével,
|
|
|
|
tészta belső, húzott rétes, méltán közkedvelt, tészta hozzávalóit, üstbe mérjük, szélek behajtogatásával, tésztát szilikonpapírra, olajat egyenletesen, tészta felületén, pihentetés után, tésztára vékonyan, tölteléket összetevőnként, tészta szélein, vastag részeket, textil segítségével, behajtogatásával, szilikonpapírra, összetevőnként, kigömbölyítjük, alkalmazhatunk, visszavesszük, légkeveréses, egyenletesen, segítségével, sütőpapírral, elkészíthető, töltelékhez, pihentetjük, tölteléktől, hozzávalóit, sertészsírt, sütőlemezre, feltekerjük, meggybefőtt, hólyagosra, felületére, dagasztjuk, tölteléket, elkészítés, rétesfajta, egyszerűen, lisztezett, feltekerés, keszünkkel, szilikonos, olvasztott, lisztezzük, közkedvelt, pihentetés, elhintjük, megkenjük, bármilyen, négyzetté, préseljük, felületét, arcpuhára, látványos, locsolunk, felületén, tésztához, búzaliszt, kenéséhez, vékonyan, alaposan, porcukor, textilre, tésztára, asztalon, szárazra, magozott, részeket, levágjuk, elkenjük, kihúzzuk, lefedjük, ételecet, közepes, tesszük, lisztes, tésztát, tésztán, zsírral, további, bentről, sütőben, függően, szélein, gyorsan, haladva, tészta, kifelé, ezután, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1635
- e Hét: 8413
- e Hónap: 12817
- e Év: 44546
|
|
|